Riksdagsvalet 14 september 2014

Varför ska man rösta för dig och för kristdemokraterna i valet 2014?

Sverige behöver en regering med stort kristdemokratiskt inflytande. Den kristna etiken och kristna värderingar behöver ligga till grund för alla beslut i riksdag och regering, vare sig det handlar om vårt förvaltarskap för miljön, att värna varje människas unika och absoluta människovärde, att ge stöd och bekräftelse åt familjen som samhällets minsta byggsten, eller ett internationellt ansvar inom EU och i biståndsarbete. Den Gyllene Regeln, att allt vad ni vill att människorna ska göra mot er, ska ni göra mot dem, behöver få genomsyra även politiska beslut.

Under åren 1991 till 2006 och 2010-2014 har jag haft förtroendet att vara riksdagsledamot för Kristdemokraterna i Sveriges riksdag. Nu kandiderar jag igen till riksdagen i valet 14 september 2014, och står på plats 2 på riksdagsvalsedeln för norra och östra Skåne.

Varför Tuve Skånberg till riksdagen?

Erfarenhet

Varför kandiderar jag till riksdagen igen och varför skulle väljarna rösta på mig?  Jag hoppas kunna tillföra erfarenhet och kompetens. Under 19 år i riksdagen har jag varit aktiv i alla riksdagens utskott, men särskilt i   Konstitutionsutskottet, men även i Utbildningsutskottet, Trafikutskottet,och Utrikesutskottet. Jag har varit ledamot av Nordiska rådet 2002-2006 och även delegat till FN hösten 2001. Jag har undertecknat ca 1100 motioner under mina år i riksdagen. Många av dem har med tiden fått riksdagens bifall.

Personlig kompetens

Till det politiska arbetet tillför ju varje politiker sin personliga kompetens.  Jag är teologie doktor i kyrkohistoria vid Lunds universitet, och har arbetat som gästprofessor vid Fuller Theological Seminary i Los Angeles (2006-2007, 2010)  och vid St. Petersburg Evangelical Academy (2007, 2012, 2013). Jag är pastor i Equmeniakyrkan (fd Svenska Missionskyrkan) (1980-) och direktor för tankesmedjan Claphaminstitutet (2006-).  En mer detaljerad CV finns här.

Vad jag vill i politiken

Min blogg med mina senaste tvåhundra artiklar i svenska dagstidningar, i olika ämnen relaterade till politik, finner du här.

Vill du personkryssa? Så här såg valsedeln ut 2010:

Hur gör man när man personkryssar? Har det någon verkan? Läs mer här.

Facebook har en grupp (eller ”fanclub”) bildats för att stödja mig med personkryss till riksdagsvalet. Du kan gå dit genom att klicka här.

Vill du veta mer om vad jag gjort under de 19 år jag varit i riksdagen, 1991 – 2006, 2010-2014 så finns en förteckning här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: