Lennart Sacrédeus rekommenderar kandidater inför EU-valet

I tidigare EU-val personkryssades Lennart Sacrédeus av ca 30 000 av dem som röstade på Kristdemokraterna. Tyvärr fick han ingen plats på Kristdemokraternas valsedel till EU-parlamentet 2009, trots en hög placering i det interna provvalet.

Lennart Sacrédeus2 juni la Lennart Sacrédeus därför ut sina rekommendationer på sin hemsida  inför årets EU-val, som han alltså inte själv kan delta i. Lennart börjar sina rekommendationer:

 – Här är mina råd till den som i valet till Europaparlementet 2009 vill rösta kristdemokratiskt:

Om man vill kryssa en kandidat som lyfter fram den judeo-kristna värdegrunden, och exempelvis vill motverka att svensk äktenskaps- och abortliberalism tvingas på övriga Europa, är Tuve Skånberg (nr. 5) det tydligaste alternativet. I den enkät som RFSU riktat till ledande kandidater har ingen tydligare än Tuve tagit ställning emot påståendet att det skulle vara en mänsklig rättighet att släcka livet på små ofödda barn. För den som vill kryssa en kandidat som betonar de mänskliga rättigheterna så ser jag Tuve Skånberg som alternativet.

Han fortsätter sedan att lyfta fram andra kandidater, med deras respektive starka sidor, som Per Landgren, Alf Svensson, Sofia Modigh, Charlie Weimers, Katarina Gustafsson och Christina Doctare.

Lennart, som var EU-parlamentariker (1999-2004) och nu är riksdagsledamot för Kristdemokraterna (2006-), utvecklar sina rekommendationer i en debattartikel på Newsmill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: