Politiska hjärtefrågor

Vilka är mina politiska hjärtefrågor?

Det finns mycket i Sverige som behöver förändras genom politiska beslut. Vi behöver bättre utbildning och skola som ger färdigheter för livet, en politik som skapar sysselsättning, vård och omsorg med kvalitet och tillräckliga resurser, bättre ekonomi för våra pensionärer och mycket mer. Men i botten av allt behövs goda värderingar och en bärande etik.

Jag vill arbeta för att den kristna etiken, med alla människors lika och okränkbara värde, får genomsyra politiken. Bara så kan vi få ett mänskligare samhälle. Politiken behöver också präglas av gott förvaltarskap och av solidaritet med dem som behöver vår hjälp, både hemma och genom bistånd utomlands.

En god etik

All politik måste bygga på en god etik. Återupprätta familjen, ge föräldrarna mandat och tid att fostra barnen, låt skolans värdegrund ge eleverna en inre etisk kompass, likaväl som goda kunskaper. Mobbing är oacceptabelt såväl i skolan som på andra arbetsplatser. Ta krafttag mot fusk såväl i Sverige som i EU, för en politik för hederlighet och för att motverka brott, med återupprättelse för brottsoffer. Kännbara straff för brottslingar som avskräcker för brott men ger möjlighet till bättring och en andra chans. En vård och omsorg präglad av etik, som har resurser att ge världens bästa vård. Varje människa har ett absolut, lika och okränkbart värde, från livets naturliga början till dess naturliga slut.

Återupprätta familjen

Familjen är samhällets viktigaste brottsförebyggande resurs. All politik måste prövas mot hur den stärker familjen, och hjälper den att hålla samman. Föräldrarna måste själva få bestämma om val av barnomsorg, utan att den som väljer att själv vara hemma med sina små barn diskrimineras. Ge alla familjer i Sverige rätt till ett vårdnadsbidrag värt namnet. Ge föräldrarna tid att älska och fostra sina barn, och ge dem frihet att själva styra över barnens skola och utbildning, utan påtvingat genderperspektiv ; låt pojkar vara pojkar och flickor flickor.

Ett gott förvaltarskap

En god politik måste hushålla med våra ändliga resurser, vare sig det gäller ekonomi eller miljö. Vi måste rädda klimatet och ändå skapa tillväxt. Låt det bli dyrt att förorena, men billigare och möjligare att leva, resa, tillverka och transportera på ett miljövänligt sätt. Politik måste skapa verkliga arbeten och tillväxt; arbetslöshet är dåligt förvaltarskap både av människor och av pengar. Stöd det civila samhället, skapa möjlighet, tid och utrymme för människors engagemang, bland annat genom att skattebefria gåvor till ideella organisationer. Då kan du själv styra vart ditt stöd ska gå.

Det är vad jag först och främst vill kämpa för i riksdagen om jag får väljarnas förtroende.

Annons

4 Responses to Politiska hjärtefrågor

  1. […] Politiska hjärtefrågor […]

  2. Erik skriver:

    Du missar en sak. Om det finns något som hör flickor respektive pojkar till så kommer de bäst få möjlighet att vara sig själva genom att man låter dem vara barn. Vill sedan en del pojkar vara som normen över hur en pojke skall vara så låt dem göra det, vill en flicka leka med barbie så låt henne göra det, men skolan är skyldig att låta barnen välja själva. Säger då skolan att flickor skall vara så och pojkar skall vara så, då är det verkligen fråga om ett påtvingat genderperspktiv, istället bör man se till att personalen har kunskap om genus nog för att kunna låta barnen bli sig själva, oavsett kön.

  3. Jag tycker det är mycket viktigt att barn får vara barn och att till exempel pojkar får göra det de vill. Redan som små är de begränsade till tråkiga, livsfarliga och bensinslukande aktiviteter. Bara flickor får rida, ha fina kläder, leka med vem de vill och dansa. Mina små pojkar vet ännu inte detta, jo förresten, Elis vågade inte skriva i sin sommarbok om allt vi gjort med hästar under sommaren. ”Det är hemligt” sa han. Och när hans bästis var en flicka blev han mobbad. Det är tragiskt, jag fattar inte hur du kan tycka att pojkar inte får vara pojkar. Det är det enda de får vara . En karikatyr av pojke, vill säga. Människor får de inte vara, det är så man kan gråta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: