Intervju i Ekot om partiledarbyte

Vi som undertecknar artikeln i SvD vill ha en ny partiledare. Vi tror inte att den sittande partiledaren Göran Hägglund kommer att klara valet 2014 och kunna föra kristdemokraterna till seger.

Hans ledarskap är för svagt och hans visioner är för otydliga. Vi behöver någon som kan entusiasmera, leda oss och övertyga väljarna på ett annat sätt än vad som har skett de fem senaste valen.

Det finns flera alternativ till ny partiledare, som Mats Odell, Acko Ankarberg och Bengt Germundsson. Det har nämnts flera namn på dugliga personer som Stefan Attefall och Maria Larsson. Det viktiga är att få igång en process där flera personer får tävla, får komma ut på banan, berätta att de kandiderar och få resa kring i landet bland lokalavdelningar, möta media och allmänhet och berätta vilka politiska visioner de har. Sen kommer vi att ha ett val i januari där den bäst lämpade partiledaren väljs.

Vi för inte fram ett alternativt namn till partiledare, vi för fram en process. Vi har tagit stora intryck av centerns och miljöpartiets väldigt genomskinliga process och tycker att den är att föredra framför socialdemokraternas helt slutna.

Om vi inte byter partiledare nu så sitter Göran Hägglund i två år till och då är det alldeles för nära valet 2014 för att byta. En partiledare kan inte bara ha ett år på sig att vinna allmänhetens kännedom och förtroende, det är nu det måste ske. I januari har vi en chans att byta partiledare och företrädare, vi måste ta den.

Intervjun ägde rum i Ekot 2011-10-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: