Tidningen Barometerns väljarguide

Tidningen Barometern skall enligt sina stadgar vara organ ”för kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande”.

I dagens nummer av Barometern går tidningens ledarskribent Per Dahl igenom de olika partiernas kandidater för att guida tidningens läsare och underlätta personkryssande. Av de 14 kandidaterna som Barometern lyfter fram under frågan ”Vem skall man då kryssa för?” nämns tre som skulle höra hemma i EPPgruppen i EUparlamentet, den grupp där Barometern har sina sympatier, nämligen Gunnar Hökmark, Christofer Fjellner och Tuve Skånberg. Ledaren skriver bland annat:

”Den som i stället vill stödja en tydligt konservativ kandidat får gå till Tuve Skånberg, onekligen en högoddsare på femte plats på kd-listan. En klassisk företrädare för värdegrunden för Kristen demokratisk samling, som partiets gamla namn var. De som tänkt sig rösta på Lennart Sacrédeus men nu inte kan har här ett givet namn.”

Det känns mycket hedrande och förtroendefullt att bli nämnd i en valguide för Barometerns läsare inför EU-valet, och bli nämnd som en klassisk företrädare för den kristna värdegrund som partiet grundats på. Och förvisso har ledarskribenten rätt i att mitt namn är en högoddsare. Jag står på femte plats på Kristdemokraternas valsedel och det skulle behövas ca 8000 kryss för att möblera om valsedelns ordning och ge mig en chans att bli invald i EU-parlamentet.  (Detta givet att valdeltagandet är detsamma som vid förra valet och att KD får liknande valresultat.) Men eftersom hela Sverige är en enda valkrets i EU-valet så är det möjligt att rösta på en viss kandidat var man än bor i landet. Och det är möjligt att bli inkryssad. Det har andra blivit tidigare.

valsedel

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: